Nissan ARIYA - Begynnelsen av en ny epoke!
Nå laseres en helt ny elektrisk crossover fra Nissan. Det er den reneste formen for Nissan Intelligent Mobility. En kraft for å frigjøre potensiale. Deg. Meg. Oss alle. Finne nye veier med dyktighet, selvstendighet og stil.

Ariya fås i fire varianter. Her er prisene:

Ariya 63 kWt Advance: 414.900 kroner.
Ariya 87 kWt Evolve: 504.900 kroner.
Ariya 87 kWt e-4orce Evolve: 534.900 kroner.
Ariya 87 kWt e-4orce Performance: 584.900 kroner.

Futuristisk design i horisonten
Nissan ARIYA er det praktfulle uttrykket for Nissans nye visjon. En enkelt horisontlinje erstatter uklare konturer. Tynne LED-frontlys lyser opp veien om dagen og natten. Prikken over i-en? En ny opplyst logo som viser veien fremover.
Uventet glede
Med dobbeltmotorer sørger e-4ORCE firehjulstrekk for en umiddelbar akselerasjon, og leverer opptil 100 % kraft til hjulene. Kraft som gir bedre veigrep uansett vær- og føreforhold, komfort og svingkjøring, mens Nissan e-Pedal gjør alt morsommere
Nye tider

Endelig kommer det nå en fullverdig familiebil som også blir tilgjengelig med firehjulstrekk.

– Ariya tilbyr nøyaktig det norske elbilkunder nå etterspør. Det betyr god plass, lang rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk, hengerfeste og montering av takstativ. Den er dessuten spekket med det siste innen moderne teknologi og sikkerhet.

Nissan liker å kalle Ariya en sporty crossover på grunn av en dalende hekklinje. Samtidig har den en fritidslook med sorte blanksorte detaljer i underkant av støtfangere og kanaler.

Den helt nye elbilplattformen CMF-EV skal også brukes av Renault og Mitsubishi. Den følger normal standard med batteripakke i gulv og midtseksjon, og med en akselavstand på 278 cm skal den ifølge Nissan være romslig innenfor de 4,6 meterne den er.

Bilen viser på alle måter veien videre for Nissan og skiller seg klart fra øvrig modellprogram. Designen er moderne og kantete, som vi må forvente å se fra Asia fremover. Hyundais elektriske Ioniq 5 får også svært skarpe og enkle linjer.

Fronten har en stor sort iøynefallende grill med LED-kjørelys som følger ytterkanten og skal kjennetegne Nissan-signaturen, sammen med den opplyste logoen. Vi er selvsagt spente på å få testet frontlyktene som består av 4 stk. to cm store LED-pærer.

Mange valg
Ariya har det som skal til for at nordmenn vil vurdere den. Du får den med to batteristørrelser, samt forhjulstrekk og firehjulstrekk. Det sistnevnte e-4ORCE, skal være det mest avanserte Nissan har utviklet til nå, og skal ifølge pressemeldingene ha videreutviklet systemet for momentfordeling fra superbilen GT-R det intelligente firehjulstrekksystemet fra offroaderen Patrol. Det virker lite sannsynlig, siden dette er en helelektrisk drivlinje med to elmotorer, men det kan love godt for fremkommeligheten.

Deler av teksten er hentet fra: Elbil.no

Video: Elbil.no

Bilder: Elbil.no

Kontakt oss
Årne Tjemsland - Ålgårds Auto
Årne Tjemsland
Salgskonsulent Nissan
Eirik Ringseth
Salgskonsulent Nissan